En strikket julekrybbe

Jeg har hørt snakk om strikkede julekrybber tidligere, men skal innrømme at jeg har tenkt at det kanskje ikke er så fint?

Men så fikk jeg se hva Ingrid fra bloggen Ingrids Strikkerier har hatt på pinnene den siste tiden, og jeg endret straks mening.

Hun har nemlig laget en nydelig og morsom julekrybbe i vakre jord- og adventsfarger:

Strikket julekrybbe
Ikke glem å klikke på bildet for å se det større …

Her finner du Josef og Maria, de tre vise menn, et esel, to gjetere med sauer og selvsagt hovedpersonen selv: Jesusbarnet og en krybbe.

Hele settet er rett og slett vakkert, og jeg er skikkelig imponert over Ingrid, som har strikket det hele kun ut fra et bilde.

Oppskriften kan du kjøpe her:

Julekrybbe anno 2009

Her er noen flere bilder:

Strikket julekrybbe


Strikket julekrybbe


Strikket julekrybbe


Takk for lånet av bildene, Ingrid fra Ingrids Strikkerier!


Populære innleggAnnonse: Tilbud på strikkebøker

Stort salg på strikkebøker hos Adlibris

Annonse: Tilbud på garn

Rito Garn & Hobby fyller 8 år, med mange gode tilbud

17 comments

 1. Å noe så kjekt å se sin egen oppskrift så flott omtalt;)
  Tusen så masse takk.
  Nå håper jeg riktig mange får gleden av oppskriften på julekrybben, og lager sitt eget preg på den;) Esel og Sau kommer i dag (13 oktober 09) Gleder meg til å høre om flere velger å lage den. Jeg gleder meg til 1 desember til jeg kan ta min frem og la den bli «blikkfang» som stilleben i julen;) Ha en fin dag til dere alle;)

 2. Så utrolig fint! Jeg er helt sikker på at mange vil strikke denne, Ingrid! Og utvilsomt vil også mange la seg inspirere. Du har i alle fall inspirert meg! Takk! 🙂

 3. Kjempeflott, det har jeg tenkt på i flere år, men jeg er ikke så kreativ som Ingrid. Men nå skal det bli julekrybbe – til neste jul i hvert fall. Det kan være morsomt å lage den som adventskalender. Litt flere sauer, gjetere og noen strikkeengler som jeg allerede har (tror til og med de er i passe størrelse) – og dermed har jeg 24 stykker. Tenk så stas å ta fram en ny hver dag i desember. Tusen takk til Ingrid.

 4. Så nydelig julekrybbe! Det helt riktige fargevalget gjør at den nesten får et «sakralt» preg. Jeg har en gammel tradisjonsrik julekrybbe, ellers skulle jeg begynt å strikke med en gang. Får håpe noen av de yngre i familien ønsker seg en sånn…!
  Jeg synes faktisk du er FOR sjenerøs som gir bort disse flotte oppskriftene, men tusen takk- jeg har sikret meg en engel på en sky.

 5. Hei!
  Falt pladask for din julekrybbe!!! Kommer ikke inn på bloggen,siden jeg må være invitert.
  Hvor kan jeg få tak i oppskriften?
  Btaler gjerne for den!
  Den er fantastisk 🙂

 6. Hei!

  Det er den fineste julekrybben jeg har sett 🙂 Blir kjempeglad om du vil dele oppskriften med meg 🙂

  Mvh Stella :0)

 7. Jeg har ledt og ledt efter en opskrift på julekrybbe, vil blive meget glad hvis jeg må få din.
  mvh.
  Jane

 8. Hei! Utrolig fin julekrybbe, jeg har kjempe lyst til å strikke den til neste jul. Men jeg kom ikke inn på den bloggen, jeg må bli invitert. Jeg hadde vært kjempeglad om du vil dele den oppskriften med meg.

 9. Utrolig flot.
  Kan det passe at jeg for år tilbage har set opskriften på denne fine strikkede krybbe. Jeg er krybbesamler har samlet i over 40 år, og har flere hundrede fra meget af verden. Jeg har også selv lavet en del syet vævet støbt broderet savet men endnu ikke fundet et strikkemønster. så jeg vil blive meget glad hvis jeg må få et kopi af din, jeg betaler gerne.Så kan jeg måske nå at strikke den inden jul i år.
  Mange hilsener
  Kirsten

 10. Ser at det er flere som ønsker oppskrift men ikke finner den.. Oppskriften er fra bloggen Ihkdesign, bare til å Google så finner man bloggen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *